Стручњаци: Пилот avion МХ370 извршио масовно убиство и оборио летјелицу

Срна
Стручњаци: Пилот avion МХ370 извршио масовно убиство и оборио летјелицу

Куала Лумпур/Сиднеј - Стручњаци за расвјетљавање авионских трагедија све више су увјерени да је пилот режирао нестанак малезијског “боинга” 2014. године, а да су путници током лета убијени спуштањем притиска у авиону.

Џин Давсон, адвокат који је заступао породице жртава, открио је за “Њуз корп Аустралија” да докази указују на то да је за нестанак авиона одговоран један од чланова посаде.


“Пилот који је управљао летом жМХ370ж скренуо је авион са пута. Докази чврсто показују да је посада била уплетена.

Притисак у авиону био је поремећен и људи су се гушили. Било је то убиство са предумишљајем. Било је помно планирано. Тијела никада нису пронађена”, објаснио је Давсон.

Истраживачи који покушавају да утврде разлог нестанка лета “МХ370” вјерују да је за трагедију одговоран пилот, који је испланирао масовно убиство 239 путника и чланова посаде.

Стручњаци су се сагласили о узроку нестанка и пада авиона “Малезија ерлајнса” 2014. године на путу из Куала Лумпура у Пекинг.

Лери Ванси, бивши истражилац канадске владине агенције за саобраћај и безбједност сигуран је да зна шта се догодило са авионом:

“Мислим да се јавност може утјешити чињеницом да су стручњаци све више сагласни у вези са тим шта се догодило у авиону у посљедњим тренуцима”.

У радну групу укључени су и стручњаци Џон Кокс и Мартин Долан, па екипа још једном прегледа доказе како би утврдила да ли је пилот Захаре Ахмад намјерно починио масовно убиство.

Још 2016. године аустралијске власти саопштиле су да је “врло вјероватно да је пилот планирао овај шокантни догађај”.

Малезијска Влада склопила је уговор са фирмом “Океан инфинити”, чија је централа у Тексасу, која је почела потрагу за авионом 22. јануара.

Службеници наводе да је 85 одсто вјеројаватноћа да ће пронаћи олупину на подручју од 25.000 километара квадратних, а истрага би требала завршити средином јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана