Билд: Руска армија развија офанзиву у Доњецкој области

Танјуг
 Билд: Руска армија развија офанзиву у Доњецкој области

БЕРЛИН- Након пробоја фронта у Доњецкој области, руске трупе су заузеле још једно село, Новобахмутовку, а у међувремену, украјинска војска очајнички покушава да стабилизује фронт, што је само дјелимично успјешно, пише војни аналитичар Билда Џулијан Репке.

Према његовим риjечима, сада је главна нада за украјинску војску испорука новог наоружања, посебно муниције за западно високо прецизно оружје.

Подсјетио је да у Пољској десетине оклопних транспортера Бредли чекају на паркингу за превоз преко границе.

-Послије одлуке Конгреса САД да Кијеву пружи помоћ, Украјина је почела да користи знатно више ракета М30 за уништавање руских ваздушних система и противваздушних система на удаљености до 80 километара иза линије фронта. Највјероватније, ово указује да је Оружаним снагама обећано на стотине нових пројектила у наредних неколико дана - оцијенио је аналитичар.

Он је истакао да паралелно са овим украјинска војска изводи масовне ударе на руску нафтну индустрију, а посебно је погођена Смоленска област, гдје су се после напада дроном запалиле нафтно складиште и пумпна станица Росњефта.

Још једна украјинска беспилотна летјелица срушила се на складиште нафте у региону Вороњеж, навео је Репке и додао да је оштећена и фабрика трактора у Липецку која производи важне компоненте за војна оклопна возила Оружаних снага Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана