Bild: Ruska armija razvija ofanzivu u Donjeckoj oblasti

Tanjug
 Bild: Ruska armija razvija ofanzivu u Donjeckoj oblasti

BERLIN- Nakon proboja fronta u Donjeckoj oblasti, ruske trupe su zauzele još jedno selo, Novobahmutovku, a u međuvremenu, ukrajinska vojska očajnički pokušava da stabilizuje front, što je samo djelimično uspješno, piše vojni analitičar Bilda Džulijan Repke.

Prema njegovim riječima, sada je glavna nada za ukrajinsku vojsku isporuka novog naoružanja, posebno municije za zapadno visoko precizno oružje.

Podsjetio je da u Poljskoj desetine oklopnih transportera Bredli čekaju na parkingu za prevoz preko granice.

-Poslije odluke Kongresa SAD da Kijevu pruži pomoć, Ukrajina je počela da koristi znatno više raketa M30 za uništavanje ruskih vazdušnih sistema i protivvazdušnih sistema na udaljenosti do 80 kilometara iza linije fronta. Najvjerovatnije, ovo ukazuje da je Oružanim snagama obećano na stotine novih projektila u narednih nekoliko dana - ocijenio je analitičar.

On je istakao da paralelno sa ovim ukrajinska vojska izvodi masovne udare na rusku naftnu industriju, a posebno je pogođena Smolenska oblast, gdje su se posle napada dronom zapalile naftno skladište i pumpna stanica Rosnjefta.

Još jedna ukrajinska bespilotna letjelica srušila se na skladište nafte u regionu Voronjež, naveo je Repke i dodao da je oštećena i fabrika traktora u Lipecku koja proizvodi važne komponente za vojna oklopna vozila Oružanih snaga Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana