Крузер од 200 метара ударио у бетонски мол: Посада погрешно израчунала брзину

GS
Foto: Facebook

КУШАДАСИ - ​На снимку који се може видјети на друштвеним мрежама видљив је тренутак када је крузер дуг 200 метара ударио у пристаниште у турској луци, након што је очајнички покушао успорити.

Брод за крстарење "Celestyal Journey" рутински је долазио у луку у Кушадасију у Турској прошле седмице када је прамцем ударио у бетонски мол.

Посада је погрешно израчунала брзину и брод је пребрзо пришао молу, што је резултирало сударом, извијестио је "Cruise Hive".

Чланови посаде брода од 597 чланова наводно су спустили сидро у покушају да успоре приближавање, али упркос њиховим напорима брод се ипак забио.

Судар је узроковао тек минималну штету на броду и пристаништу. Нема извјештаја о повријеђенима на броду или на обали.

"Celestyal Journey" ударио је у мол у луци за крстарења Кушадаси у понедјељак прошле седмице у 12.00 сати по локалном времену док је посада покушавала пристати.

Путници су још увијек могли уживати ​​у свом дану у Кушадасију, једном од најочуванијих грчко-римских градова на свијету, као што је било планирано, извијестио је "Cruise Hive".

Лука, која има осам везова за велике бродове, најпопуларнија је лука за крузере у Турској. Званичници кажу да инцидент није негативно утицао на посао, преноси "Јутарњи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана