Потпредсједница САД и ријалити звијезда разговарале о реформи правосуђа

Танјуг
Потпредсједница САД и ријалити звијезда разговарале о реформи правосуђа

ВАШИНГТОН - Потпредсједница САД Камала Харис угостила је у Бијелој кући звијезду ријалити програма Ким Кардашијан, а тема разговора је била реформа кривичног правосуђа.

У сриједу је предсједник Џозеф Бајден помиловао 11 особа и ублажио казну за још четворо људи осуђених за ненасилна кривична дјела везана за дрогу, а четворо од њих се придружило  догађају у Бијелој кући.

У САД је затворено више људи него у било којој другој држави, а 1,9 милиона људи је осуђено за злочине везане за наркотике.

Како наводи Ројтерс, Афроамериканци и Латиноамерикаци су затворени у непропорцијалном броју у односу на бијелце, а реформа закона о дрогама има најширу подршку међу младим бирачима, што су три групе гласача које генерално фаворизују демократе.

- Свако прави грешке, а за неке то може да буде велики злочин. Али није ли знак грађанског друштва да дозволимо људима да зараде свој пут назад и да им дамо подршку и ресурсе који су им потребни за то -  поручила је Харис током разговора са Кардашијан.

Харис, бивша тужитељка, планира да најави финализацију правила администрације за мала предузећа, која ће уклонити већину ограничења у погледу подобности зајма на основу

кривичног досијеа, рекли су званичници Бијеле куће.

Кардашијан је први пут постала активисткиња за реформу правосуђа током мандата бившег предсједника Доналда Трампа, а Харис ју је похвалила за њен рад.

-Сваки пут када сам посјетила затвор, упознала сам паметне појединце са сјајним идејама и сматрам да ће им промјене (у закону) промијенити живот - оцијенила је Кардашијан.

Откако је преузео дужност, Бајден је ублажио казну за 122 појединаца и помиловао 20 лица која су починила ненасилна кривична дјела везана за дрогу, саопштила је Бијела кућа.

У децембру, Бајден је издао помиловања хиљадама осуђених за употребу и посjедовање марихуане у Вашингтону и на федералној територији.

Прошлог мјесеца, Харис је заједно са репером Фет Џоом водила разговор са људима који су претходно били осуђени због посједовања марихуане, а потом примили помиловања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана