Зеленски: Украјина ће радити са било којим предсједником САД

Tanjug
Foto: Tanjug

КИЈЕВ - Украјински предсједник Володимир Зеленски изјавио је данас да Сједињене Америчке Државе остају стратешки партнер и да ће Украјина радити са сваким предсједником кога изабере амерички народ.

"Надам се да Трамп неће бити против Украјине. Наравно, погледи на неке детаље могу се разликовати, али ако се дели општи став и заједничке вредности, можемо да сарађујемо", рекао је Зеленски  у интервјуу за Фокс њуз, одговарајући на питање о даљој сарадњи у случају да Доналд Трамп буде изабран за сљедећег предсједника САД.
    
Он је напоменуо да је избор новог предсједника САД одлука Американаца.
    
„Наравно, у сваком случају треба схватити да је то одлука Американаца. И радићемо са било којим председником кога они изаберу. И, наравно, радићемо са САД у сваком случају, јер су то наш стратешки партнер и лидер у целом свету“, рекао је председник Украјине.
    
Према његовим ријечима, Украјини су потребне нове технологије, „прави обим ПВО и реалан број авиона“. 
    
"Видели смо прави ефекат када су се сви савезници ујединили и бранили народ Израела после великог масовног ракетног напада Ирана. И зато, мислим, ако желимо да будемо прави савезници – Украјина и западне земље – исто треба да урадимо на нашој територији: заштитите нас, дајте нам овај ваздушни штит, заштитите наш народ", поручио је Зеленски и додао да није питање "зашто", већ "када".
    
Он је такође нагласио да је за стварну геополотичку безбједност у Европи, не само у Европској унији, неопходно потиснути руске трупе назад на њену територију. 
    
"Неопходно је схватити да ако не зауставимо Русију, све ће нас побити", упозорио је предсједник Украјине. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана