PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Miro Vasić, kandidat sportskog saveza Me-Ne-Ra-Li: Cilj medalja u Belgiji i SAD

G.S.
PREDSTAVLjAMO KANDIDATE: Miro Vasić, kandidat sportskog saveza Me-Ne-Ra-Li: Cilj medalja u Belgiji i SAD

Derventa - Član udruženja "Sunce" iz Dervente, svestrani sportista Miro Vasić, kandidat je Sportskog saveza Mentalno nedovoljno razvijenih lica za Plaketu za izuzetne rezultate u sportu za invalide.

Rođen je prije 24 godine ovaj svestrani sportista postigao je izuzetne rezultate u plivanju. U disciplinama 25 i 50 metara slobodno bio je bez premca u BiH, ali i šire. Tokom 2013. osvojio je prvo mjesto na međunarodnom takmičenju "Sportskih igara Oaze i Specijalne olimpijade BiH" i to postavivši dva nova državna rekorda. Ovim uspjehom izborio je nastup na Evropskim olimpijskim igrama koje će se održati u Antverpenu (2014. godina), kao i  ljetnim Olimpijskim igrama, kojim je 2015. godine domaćin Los Anđelesu.

- Uspio sam da osvojim zlatne medalje na državnom prvenstvu, a sve zahvaljujući velikoj pomoći kolega iz matičnog udruženja u Derventi, ali i Sportskog saveza mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske. Nadam se da ćemo imati dovoljno sredstava za pripreme i odlazak u Antverpen i Los Anđeles. Velika mi je želja da bar na jednom ovom takmičenju osvojim medalju - rekao je Vasić.

Njegovi rezultati još više dobijaju na značaju, pošto plivanje može da trenira samo u ljetnim mjesecima na otvorenom bazenu u Derventi, a u zimskom periodu nema uslove za rad. Međutim, u odsustvu optimalnih uslova za treniranje, Vasić je počeo da se bavi i drugim sportovima.

- Pored plivanja mnogo volim stoni tenis i atletiku. Pošto ni za atletiku nemamo adekvatne uslove, preko zime najviše igramo stoni tenis i sve mi bolje ide i u ovom sportu - zaključio je Vasić.

Škola

Poslije završene osnovne škole po specijalnim uslovima u Derventi, Vasić trenutno u Banjaluci pohađa srednju školu gdje izučava zanat pekara. Pored toga, aktivan je član udruženja "Sunce" i gotovo svakodnevno pomaže u radu i unapređenju uslova za rad ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana