ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Миро Васић, кандидат спортског савеза Ме-Не-Ра-Ли: Циљ медаља у Белгији и САД

Г.С.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Миро Васић, кандидат спортског савеза Ме-Не-Ра-Ли: Циљ медаља у Белгији и САД

Дервента - Члан удружења "Сунце" из Дервенте, свестрани спортиста Миро Васић, кандидат је Спортског савеза Ментално недовољно развијених лица за Плакету за изузетне резултате у спорту за инвалиде.

Рођен је прије 24 године овај свестрани спортиста постигао је изузетне резултате у пливању. У дисциплинама 25 и 50 метара слободно био је без премца у БиХ, али и шире. Током 2013. освојио је прво мјесто на међународном такмичењу "Спортских игара Оазе и Специјалне олимпијаде БиХ" и то поставивши два нова државна рекорда. Овим успјехом изборио је наступ на Европским олимпијским играма које ће се одржати у Антверпену (2014. година), као и  љетним Олимпијским играма, којим је 2015. године домаћин Лос Анђелесу.

- Успио сам да освојим златне медаље на државном првенству, а све захваљујући великој помоћи колега из матичног удружења у Дервенти, али и Спортског савеза ментално недовољно развијених лица Републике Српске. Надам се да ћемо имати довољно средстава за припреме и одлазак у Антверпен и Лос Анђелес. Велика ми је жеља да бар на једном овом такмичењу освојим медаљу - рекао је Васић.

Његови резултати још више добијају на значају, пошто пливање може да тренира само у љетним мјесецима на отвореном базену у Дервенти, а у зимском периоду нема услове за рад. Међутим, у одсуству оптималних услова за тренирање, Васић је почео да се бави и другим спортовима.

- Поред пливања много волим стони тенис и атлетику. Пошто ни за атлетику немамо адекватне услове, преко зиме највише играмо стони тенис и све ми боље иде и у овом спорту - закључио је Васић.

Школа

Послије завршене основне школе по специјалним условима у Дервенти, Васић тренутно у Бањалуци похађа средњу школу гдје изучава занат пекара. Поред тога, активан је члан удружења "Сунце" и готово свакодневно помаже у раду и унапређењу услова за рад овог удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана