Због чега млијеко треба да вам постане навика

Nezavisne
Foto: pixabay

Познато је да је млијеко и те како здраво за кости, али је мање познато да постоје бројни бенефити ако га попијете пред спавање.

Једна шоља топлог или хладног млијека помоћи ће вам да лакше заспите, учврстиће вам сан, али ће вас и заситити ако вас ухвати напад глади прије него што одете у кревет.

Шоља млијека за квалитетнији сан

Уколико имате лак сан и будите се ненаспавани, рјешење је у једној шољи млијека. Многе студије су доказале да млијеко може допринијети да се боље наспавате и да се не будите током ноћи.

Ако пимате несаницу или сте изложени стресу, због којег лоше спавате, почните да конзумирате млијеко сваке вечери.

Млијеко садржи мелатонин, који утиче на опуштање тијела, и триптофан, који је заслужан за добро расположење и мир.

Млијеко се посебно препоручује особама које се током ноћи често буде и имају лоше снове, као и онима који не могу тако лако да утону у сан.

Шоља млијека гаси глад

Ако вас током ноћи обузме глад и морате да устанете да нешто поједете, та навика ће вас сигурно довести до нагомилавања килограма. Међутим, једна шоља млијека пред спавање ријешиће овај проблем јер ће ваш стомак бити сит, и нећете имати напад глади током ноћи.

Млијеко организму даје осјећај ситости, а уз то, моћи ћете лакше и да смршате, јер нећете јести тешку храну прије спавања.

Ако одете у кревет гладни, и цријева вам константно "крче", једина мисао коју ћете имати је хоћете ли издржати до доручка. У таквом стању вам је потребно више времена да заспите, али са једном шољом млијека, ријешићете овај проблем

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана