За лијепу и здраву кожу су вам потребна само три производа

ГС
Foto: Image by Nika Akin from Pixabay

Козметичка индустрија из дана у дан доноси нове иновације када је њега коже у питању и врло је тешко остати имун на све те нове формуле и рјешења која нуде, али заправо у својој свакодневној рутини свако од нас треба тек неколико основних производа.

"Не компликујте, вратите се основи. Превише формула може само створити још више проблема, а онда се дешава оно што називамо 'синдром осјетљиве коже", коментарисао је доктор Пол Џерод Франк из Њујорка.

Нека ваша лична рутина буде 'глупа', савјетује доктор у свом бјути водичу "Pro-ageing playbook". Предлаже крему са заштитним фактором, уз добар чистач лица те крему за дубинску хидратацију.

Идеја да нам заправо за идеалну кожу треба масу формула је обична заблуда. Наиме, што више производа имамо, то имамо и веће шансе – погријешити.

"Производи за његу коже продају се из перспективе да је старење лоше, но резултат тих лоших маркетиншких порука је та да људи мисле да им зато треба више разних крема", истиче доктор, пише Форбес.

Било да се ради о прехрани, вјежбању, кремама или њези, живот не треба бити компликован да би био успјешан, тако је и код ритуала, подсјећа др Франк, преноси 24сата.хр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана