"Уради сама" пилинг за лактове и кољена

ГС
Foto: Илустрација

Кожа кољенима и лактовима често се занемарује када је у питању њега.

Наиме, кожа на овим зглобовима често је сува и, како године одмичу, тако може да буде склона тамњењу. Постоји много разлога који доводе до промјене боје, а недостатак хидратације један од најчешћих узрока.

Други укључују недостатак заштите од сунца или случајне огреботине и старе модрице које нису изблиједјеле како треба. Тамни лактови и кољена такође могу да буду посљедица старења, а могу и да се наборају. То је нормално и већина жена може лако да уочи примјетну промјену боје на било којој од ових области.

Покушајте да помогнете својој кожи на овим подручјима да се опорави и вратите јој првобитну боју. Једноставан домаћи пилинг може да буде помоћи.

Лимунов сок важи као природно средство за избјељивање коже, па ће прављење пилинга помоćу овог састојка помоћи да се посвијетли и уравнотежи pH ниво коже. Овсена каша се користи као грубо, али хранљиво средство за пилинг.

Састојци:

1 лимун

1 кашика овсених пахуљица

1 кашика меда

прстохват соли

Исциједите сок од једног лимуна у посуду. Додајте једну кашику меда и помијешајте оба састојка. Затим додајте једну кашику овсених пахуљица и прстохват соли.

Нанесите пилинг на кољена и лактове кружним покретима и трљајте десет минута. Исперите топлом водом и осушите. Одмах навлажите ове дијелове коже гелом од алое вере или ши путером. Поновите овај процес три пута недјељно да бисте постигли добре резултате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана