Талог кафе може помоћи за сјајну и глатку косу!

GS
Foto: ZoomTV

Добра, црна кафа их разбуди у кратком року, али осим што је уносимо у организам, може имати бенефите и у служби љепоте.

Није необично када чујете да жене мијешају кафу са разним уљима и потом мажу бутине како би се ријешиле целулита, али кафу можете додати чак и у регенераторе.

"Мијешање талога од кафе са балзамом може учинити вашу косу сјајном и глатком, а уз помоћ пилинга на теме главе можете смањити опадање косе и побољшати циркулацију крви у глави", каже Рејвен Хуртадо, стилиста у салону у Чикагу, преноси "Глам".

Како да искористите талог од кафе у служби љепоте косе?

Помијешајте кашику талога од кафе са омиљеним балзамом и нанесите најнормалније на косу, онако како иначе то радите. Послије тога исперите. Овај третман можете радити и до два пута недјељно како бисте видјели резултате, савјетује Хуртадо.

Овај третман могу радити сви они који желе додатни сјај косе, дакле не постоји одређена група особа. Важно је напоменути да би требало да убаците у своју рутину и пилинг власишта за потпуни угођај. Међутим, напомињемо да ако имате светлију боју косе, будете опрезни са наношењем кафе јер је она јака и може да је потамни. Такође, уколико планирате да радите пилинг са талогом кафе, он може изазвати мрље по косу и кожи главе. Будите сигурни да сте добро испрали косу како не бисте у току сна видели црне тачкице на јастучници, преноси Она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана