Спас и након 40. године: Конзумирање ових намирница помаже код мршављења

ГС
Foto: Илустрација

Исхрана је једна од главних тема међу савременим женама, јер управо правилна и уравнотежена исхрана јесте најбољи начин да бринемо о своме здрављу.

Ипак, недостатак храњивих материја може да доведе до бројних проблема током старења као што су остеопороза, хронични болови у леђима или слабљење мишића, а исто тако, неправилна исхрана резултира накупљањем прекомјерне тежине, што заузврат може да доведе до хипертензије, претилости и болести срца, наводи Индекс.хр.

Свако животно доба захтијева употребу одређених намирница у већој или мањој количини, а када говоримо о особама у четрдесетима, здрава исхрана углавном се своди на дијету усмјерену на противупалне састојке и антиоксидансе, објашњава дијететичарка Триста Бест која додаје како је правилна исхрана након четрдесете године посебно важна како би се спријечиле одређене хроничне болести и други проблеми са здрављем.

Осим тога, конзумација одређених намирница може да помогне код мршављења, што доприноси одржавању доброг здравственог стања.

Бројни дијететичари сложили су се са тим да одређене намирнице највише доприносе успјешном мршављењу након четрдесете, а то су: бобичасто воће, орашасти плодови, сјеменке, масна риба попут лососа, зелено лиснато поврће, авокадо, млијеко и млијечни производи, храна богата протеинима, наводи “Eat This”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана