Са колико година жене имају појачан сексуални нагон?

Агенције
Са колико година жене имају појачан сексуални нагон?

Да ли сте се икад запитали како старење утиче на ваш либидо, односно сексуалну жељу? Колико дуго ћете имати једнаку жељу за интимношћу и када ће тај нагон бити најизраженији? Научници имају одговор.

Чини се да у свему томе највећу улогу нема ни партнер, ни љубавни статус, него биолошки сат и његово гласно откуцавање. У 30-им, али и раним 40-им годинама жене често откривају нову страну сопствене сексуалности и многима омиљена активност постаје управо забава у кревету.

Стручњаци ту појаву објашњавају откуцавањем биолошког сата и жељом да “искористе преостале године за стварање потомака”. Лаички речено, како жене старе, више воде љубав - и то пуно више.

У студији објављеној у часопису “Personality and Individual Differences” учествовало је је 827 жена подијељених у три групе: висока плодност (18 до 26 година), ниска плодност (27 до 45 година) и у менопаузи (46 година и више).

На основу одговора учесница у интернет анкети, истраживачи су открили да жене које имају од 27 до 45 година (оне у категорији ниске плодности) посједују “појачани сексуални нагон као одговор на смањивање плодности” и да имају “честе сексуалне маштарије и активан сексуални живот, па су спремне на повремени секс”, пише Index.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана