Пиво може да помогне у борби с килограмима?

Agencije
Пиво може да помогне у борби с килограмима?

Представљени су резултати истраживања које би вас могло натјерати да подигнете чашу и наздравите.

Наиме, научници су открили да су поједине врсте пива богате пробиотичким микробима - бактеријама и квасцима који су заслужни за мноштво позитивних учинака, од борбе против гојења до бољег сна.

Како се чини, тајна пива која су богата тим микробима је у чињеници да се ферментишу два пута - једном у пивници, а потом опет у флаши.

Друга ферментација повећава јачину пива и ствара интензивнији и оштрији укус. Важно је за здравље да ферментација у боци користи различиту врсту квасца у односу на традиционални пивски квас. Такође, ферментација која се догађа у боци користи другачији сој квасца за разлику од традиционалног пивског кваса. Тај квас не претвара само шећер у зрну у алкохол него и помаже у стварању киселина које уништавају бактерије због којих се разбољевамо.

"Добијате јаче пиво које је веома, веома здраво", објаснио је професор са Универзитета у Амстердаму Ерик Класен, али је и истакао да "не жели да људи схвате то као дозволу да више пију".

"У високим концентрацијама алкохол је лош за цријева, али ако пијете само једно од ових пива сваки дан, то би могло да буде добро за вас", објаснио је Класен.

Такође, истраживање са Универзитета у Небраски у САД-у показало је да поједине флаше пива садрже и до 50 милиона пробиотичких или "добрих" бактерија. Једном када се оне нађу у цријевима, пробиотске бактерије убијају супарничке "лоше" бактерије повезане с бројним болестима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана