Пет разлога који утичу на старење коже

ГС
Foto: Илустрација

Боре су један од првих знакова старења, а уколико желите што дуже изгледати младолико потребно је избјегавати узрочнике који изазивају линије на лицу.

Можете избјећи прерано старење слиједећи неколико једноставних правила. Према ријечима стручњака ових пет ствари старе вашу кожу, а њихово избјегавање помоћи ће вам да што дуже изгледате најмлађе, преноси Кликс.

Сунце

Сунце је главни узрок старења, према мишљењу дерматолога из Њујорка и вођи оснаживања, др. Адарсху ​​Вијаy Мудгилу.

“Превише сунца узрокује боре, пјеге, проширене капиларе и рак коже. Због тога је толико важно свакодневно носити крему за сунчање СПФ 30, а по могућности ону која садржи титан или цинк, који физички блокирају сунчеве зраке”, објашњава.

Пушење

Пуно је начина на које пушење може утицати на ваше здравље, укључујући прерано старење.

“Пушење узрокује прерано старење наше коже, боре и губитак колагена. Многе штетне хемикалије у духану разграђују колаген и еластин у нашој кожи, што чини кожу опуштеном. Пушење такође смањује проток крви у нашој кожи инхибирајући храњиве састојке да његују нашу кожу, уклањање станица и токсина”, наводи.

Дехидрација

“Неадекватна потрошња воде није добра за нашу кожу”, каже др. Мудгил.

Чини нас склонијима упалним кожним стањима попут екцема, псоријазе и дерматитиса. Такође, чини да боре и фине линије изгледају истакнутије.

“Понављање” истог израза лица све вријеме

Према Америчкој академији за дерматологију, понављајући изрази лица могу довести до бора на лицу.

“Када направите израз лица, стежете мишиће који су у основи. Ако стежете исте мишиће дуги низ година, ове линије постају трајне”, објашњавају.

На примјер, најчешће боре настају жмирећи на сунцу. Ношење сунчаних наочала може помоћи у смањењу линија узрокованих шкиљењем.

Алкохол

Према Америчкој академији за дерматологији алкохол штети кожи.

“Дехидрира кожу, а с временом је оштећује. То може учинити да изгледамо старије”, истичу.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана