Ове навике нутриционисти препоручују за сигуран губитак сувишних килограма

ГС
Ове навике нутриционисти препоручују за сигуран губитак сувишних килограма

Док постоји много различитих метода којима се можете послужити да бисте смршали, када се говори о прехрамбеним навикама нутриционисти препоручују конзумирање довољне количине протеина, поврћа, влакана, смрзнутог воћа и редовну хидратацију.

 Постоји толико много информација о томе како смршати, међутим, оне неријетко могу бити штетне, поготово када се говори о новој дијети или рестриктивном плану прехране.На крају дана, мршање је индивидуалан процес, а план би требао зависити о томе шта је здраво за сваку поједину особу.

Међутим, постоје неке уобичајене прехрамбене навике које већини људи могу помоћи. Нутриционисти препоручују сљедеће:

Конзумирање пуно протеина

Протеини су одговорни за изградњу чистих мишића и смањење масноће, док такођер обуздавају глад. То значи да ако једете довољно протеина сваки дан, природно ћете се ријешити нежељених масноћа на подручјима која вам не служе добро и то ће вас држати ситим дуже вријеме.

Напуните свој тањир поврћем

Многи од нас не уносе ни приближно довољно поврћа у своју дневну прехрану, али ова група намирница важна је за ваше цјелокупно здравље, посебно када је ријеч о здравом мршављењу.Једење пуно поврћа у сваком оброку може помоћи јер на тај начин нећете ходати уоколо гладни, а такође ћете добити пуно биљних (фито)нутријената, влакана, витамина и минерала за врло мало калорија

Конзумирање довољно влакана

Влакна помажу у здрављу цријева и пробави у цјелини те могу помоћи у регулацији многих важних хормона који играју улогу у слању сигнала мозгу.Према студији повећани унос влакана био је повезан с губитком тежине код судионика за које се сматрало да имају вишак килограма.

Једите смрзнуто воће за десерт

Губитак килограма не значи да се морате одрећи својих омиљених сластица, поготово зато што суперрестриктивна дијета може имати неке негативне посљедице. Међутим, корисно је пратити колико доданог шећера конзумирамо и с времена на вријеме погледати могућности за здравије алтернативе.Једење нечега попут смрзнутог бобичастог воћа, на примјер, за десерт умјесто  сладоледа може уштедјети пуно калорија из шећера, а истовремено вам дати пуно влакана, фитонутријената, витамина и минерала.

ХидратацијаЈ

една од најједноставнијих и најважнијих навика за укључивање у вашу рутину је да свакодневно пијете довољно воде.Довољно текућине у тијелу кључно је за постизање и одржавање здраве тјелесне тежине. Не само да је вода без калорија, већ може помоћи вашем тијелу да регулира осјећаје глади и ситости.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана