Њега усана у 3 корака

ГС
Foto: Pixabay

Баш попут оних џемпера који боцкају, испуцале уснице су нешто што никако не желимо на себи. Често нам се догоде иако мислимо да водимо бригу око истих.

Осим свих производа за вањску његу не смијемо заборавити на бригу изнутра, хидратација је кључ. Довољан унос воде доприноси њези цијелога тијела па тако и њези самих усана. За вас смо припремили његу усана у 3 корака који ће вам помоћи постићи глатке и лијепе усне:

1. Пилинг – његу започињемо пилингом који ће отклонити мртве станице, и доприносимо лаганом руменом изгледу односно природном и здравом изгледу. Можете га направити и сами код куће, а састојци који су вам потребни су шећер, мед и уље (може бити маслиново, кокосово или неко друго). Промијешајте их у посудици или направити у теглици за више дана.

2. Маска – након што смо уклонили попуцалу кожу, вријеме је за дубинску хидратацију коју можемо постићи маскама које дјелују дубље и јаче него обични балзам. Маске ће бити дјелотворније ако се користе тијеком ноћи, па се углавном могу пронаћи ноћне маске за усне.

3. Балзам или уље за усне – вјеројатно корак који се ријетко када прескочи и гласи као најједноставнији, али без прва два корака сваких неколико дана нема претјераног ефекта. Сами можете одредити преферирате ли уље или балзам, преноси wall.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана