На који начин браде имају здравствене користи за мушкарце

Агенције
На који начин браде имају здравствене користи за мушкарце

Већ неколико година браде су у моди и то не било какве него оне његоване и помно уређене.

Постоје докази да су се браде развиле управо како би мушкарцима помогле да лакше освоје партнерку али осим те улоге, браде имају здравствене користи.

Природа је мушкарцима подарила моћан штит који жене немају - ријеч је о бради. Она мушкарце штити од опекотина, сунца, алергена и бора. Али, само ако се редовито чисти и његује. Брада знатно доприноси да мушкарац изгледа доминантније и озбиљније.

Прва предност браде јесте УВ фактор. Истраживања показују да брада зауставља чак 95 одсто штетних зрачења, зависно од густине длаке. Како би извукли најбоље од своје браде мушкарци би требало да браду правилно његују, што могу сами или се препустити рукама фризера.

Длака браде има чврсти и густи коријен који служи као одлична потпора ткиву коже што значи да мушкарци имају мање бора него жене. Брада их штити и од осталих спољних утицаја, попут хладноће или топлине, што такође доприноси мањем стварању бора. Младолик изглед гарантује и чињеница да љети увијек имају УВ заштиту на себи, и то у облику браде.

Ако је брада густа, посебно на врату, она грије и штити од леденог ваздуха, стога може спречити бол у грлу и прехладе. Бркови пак штите од алергија тако што блокирају улаз алергена у нос стога су плућа боље заштићена од потенцијално опасних честица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана