Муче вас болови у врату? Пробајте неке од ових вјежби

Срна
Муче вас болови у врату? Пробајте неке од ових вјежби

Постоје одређене вјежбе које подстичу проток кисеоника и крви кроз кожу и повећавају производњу колагена, ублажавају напетост мишића, затежу лице и издужују врат.

Врат је дио тијела који међу првима одаје старост жене јер кожа на том подручју губи чврстоћу и еластичност брже од осталих дијелова тијела. Представљамо вам вјежбе које би требало да поправе стање и успоре трагове старења. Вјежбајте их баш сваки дан, неће вам узети пуно времена и нису тешке.

1. Дефинисана линија вилице

Кажипрст ставите на браду. Повуците главу уназад, остављајући прст на истом месту. Останите у овом положају 30 секунди и вратите главу у почетни положај. Поновите још три пута. Када радите ову вјежбу, морате да контролишете дисање.

2. Равнији врат и боље држање

Сједите усправно и раменима идите уназад, приближите лопатице што ближе можете. Задржите се у овом положају пола минута. Вратите се у почетни положај. Поновите три пута.

3. Издуженији врат са мање бора

У стојећем положају подигните руке, савијте их и ставите руке једну на другу изнад главе, без притискања руку на главу. Повуците руке и рамена док браду спуштате према кључним костима. Задржите се у овом положају пола минуте.

Потом ставите једну руку на подножје врата с десне стране, а другом руком истегните бочну страну врата одоздо према горе. Учините исто за леву страну.

4. Против двоструких бора на бради и врату

Ставите дланове на подручје деколтеа, чврсто их притисните и повуците мишиће према горе. Спустите главу према доле и притисните браду на кључне кости. Повуците главу и дланове једно према другоме. Задржите се у овом положају пола минуте.

Истегните бочне мишиће предњег дијела врата. Да бисте то учинили, чврсто притисните једну руку на подножје врата и урадите покрете према горе, истежући мишиће ивицом длана.

5. Дужи врат и бољи тонус коже

У сједећем положају држите леђа и главу равно, а руку ставите на задњи део главе. Подигните главу тако да су вам очи окренуте према плафону. Притисните руку на потиљак, тако да глава мора да савлада отпор. Задржите се у овом положају пола минуте.

Потом ставите једну руку на подножје врата на леђима, а другом руком истегните потиљак. Поновите три пута.

6. Равнији врат и превенција болова

У сједећем положају држите леђа и главу равно па ставите руку на чело. Спустите главу тако да вам брада додирује врат док руком притискате главу тако да глава мора да савлада тај отпор. Задржите се у овом положају пола минуте.

Након тога ставите руку на дно врата с лијеве стране, а другом руком истегните задњи део врата. Поновите три пута.

7. Против бора на врату и стварања подбратка

У сједећем положају држите леђа и главу равно. Окрените главу улијево што је више могуће, уколико је могуће да вам глава буде паралелна с линијом рамена. Задржите се у овом положају пола минуте.

Потом лијеву руку ставите у подножје врата с лијеве стране, а десном истегните лијеви предњи до врата према горе. Учините исто на десној страни. Поновите три пута.

8. Издуженији врат и љепша кожа

За ову вјежбу можете да користите лагане тегове, али можете да је радите и без њих. У стојећем или сједећем положају усправљене главе и леђа. Повуците рамена горе што је више могуће. Задржите се у овом положају пола минуте па опустите рамена.

Након тога лијеву руку ставите у доњи део врата са лијеве стране, а десном истегните лијеву страну врата према горе. Учините исто на десној страни. Поновите три пута.

9. Љепше контуре лица

У сједећем положају држите леђа и главу равно. Десна рука треба да буде положена на главу тако да додирује лијеву сљепоочницу. Нагните главу према десном рамену што је ближе могуће. Раме се не смије подизати горе или спуштати доље. Притисните руком главу тако да глава мора свладати отпор. Задржите се у овом положају пола минуте.

Потом ставите лијеву руку на дно врата с десне стране, а десном истегните бочну страну врата. Учините исто на левој страни. Поновите три пута, преноси БрајтСајд.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана