Како се ради фитнес лица

ГС
Foto: Image by Kai Miano from Pixabay

Да ли се и ви спремате за прољећно освјежавање лица, али нисте расположени за озбиљне интервенције и боцкање? За вас је третман који враћа тонус мишићима, убрзава циркулацију, ублажава боре, врши лимфну дренажу и као резултат даје израженије и затегнутије контуре лица, аматерски речено - подиже лице.

" Ова техника у свијету је позната као неинвазивни лифтинг односно тренинг лица који затеже и тонизира свих 40 мишића на лицу. Намијењен је свима - младим женама третман помаже у очувању тонуса док старијима са израженим борама и опуштеним лицем помаже да се кожа и мишићи затегну а боре испеглају", каже Тамара Матић, виши физиотерапеут.

Третман је у потпуности персонализован зависно од конкретног стања коже, начина живота и дневне рутине. Ради се на цијелом лицу, а с обзиром на стање може да се фокусира и на одређени проблем као што су назолабијалне боре, подбрадак, образи, подочњаци, кесице испод очију, боре смејалице или мрштилице, чело. Траје 40-60 минута и има неколико фаза.

Почиње ручном масажом лица снажнијим покретима како би се подстакла циркулација крви и убрзао проток лимфе, што омогућава да до коже стигне више хранљивих састојака, да се појача производња колагена и побољша хидратација.

"На овај начин боре се видно смањују, кожи се враћа чврстина и спречава да се опусти, односно цијело лице се подиже, а лицу се враћа блистав, здрав, свјеж и младалачки изглед", каже Тамара Матић.

Масажери контуришу

Послије ручне масаже слиједе масажери за лице и ваљци - ваљак од жада и гуа ша са каменчићима којима се врши лимфна дренажа и контурисање лица. Дио масаже алаткама мора да буде њежан, без јаког притиска.

"Ефекте масаже појачавају активни састојци из природних препарата који се користе, попут уља и лосиона са уљима аргана, коштица од грожђа, дивље руже", појашњава Матићева.

Апарат затеже мишиће

Кад је кожа припремљена, дренирана и нахрањена активним састојцима, прелази се на апарат који благим електричним таласима стимулише мишиће, контурише јагодице и враћа еластичност кожи. Апарат се користи уз апликацију природних хидратантних серума са хијалуроном и колагеном који опорављају, хране и хидрирају кожу.

И на крају хлађење

Послије апарата за стимулацију посљедњи корак третмана је хлађење лица, што доводи до испуштања токсина из коже и хлађења мишића, слично истезању тијела након напорних вежби.

"Поред тога што доводи до жељеног циља и љепшег изгледа у огледалу, сам третман је јако пријатан и угодан. Резултати се виде послије првог третмана, а број третмана зависи од стања коже и година ", каже,преноси Блиц.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана