Како исправно заштитити бебину кожу током љетног периода

Г.С.
Foto: Агенције

Већина родитеља упозната је с корацима које требају подузети приликом заштите бебине коже током љетног периода. Међутим, на детаље попут броја СПФ-а креме за сунчање и штетних састојака често заборављају

Нанесите крему за сунчање на бебину кожу чак и ако је недавно рођена. Америчка педијатријска академија одобрила је кориштење креме и за новорођенчад која имају мање од шест мјесеци. Намажите је по лицу и тијелу 20 минута прије изласка из куће.

Будите опрезни ако планирате читав дан провести вани. Константно посматрајте бебу како бисте избјегли и најмање опеклине од сунца. Уколико их примијетите, одмах се вратите у затворен простор.

Увијек тражите хлад. Допустите беби да се игра на отвореном, али ограничите директно излагање сунцу. На плажу обавезно понесите сунцобран. Обуците је у плетену одјећу и ставите љетни шеширић. Потрудите се да подневне сате не проводите вани.

Провјерите да ли је беба алергична. Прво нанесите само малу количину креме за сунчање. Пара-аминобензојска киселина (ПАБА) је састојак који је најчешће повезан с алергијским реакцијама. Такођер припазите на бензофеноне и антранилате.

Производи са СПФ-ом мањим од 15 не могу спријечити негативне ефекте излагања УВ зракама. Крема која садржи СПФ 50 је идеална заштита уколико се наноси свака два сата када сте на отвореном. Уколико се дијете зноји или с вама проводи вријеме у води наносите је сваких 40 минута. Не заборавите намазати задњу страну ушију, унутрашњу страну кољена и дланове.

Крему за сунчање бисте требали наставити користити чак и када су дани облачни и прохладни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана