Главобоља, бол у грлу, цурење из носа - симптоми делта варијанте

Срна
Главобоља, бол у грлу, цурење из носа - симптоми делта варијанте

ЛОНДОН- Главобоља, бол у грлу и цурење из носа сада су најчешће забиљежени симптоми који се доводе у везу са заразом делта варијантом вируса корона у Великој Британији, саопштили су истраживачи.

Професор Тим Спектор, који води ново истраживање, рекао је да заражавање делта варијантом може да "личи више на тежу прехладу" код млађих особа. Међутим, иако се млади вјероватно неће теже разбољети, могли би да буду заразни и да угрозе друге, пренио је Би-Би-Си.

Према подацима националне здравствене службе Енглеске, класични симптоми ковида 19 су кашаљ, грозница и губитак чула мириса или укуса и свако ко сумња да је заражен треба да се тестира.

Професор Спектор каже да су ово сада мање уобичајени симптоми, на основу података које је његов тим примио од хиљада људи који су унијели своје симптоме у посебну апликацију.

"Од почетка маја разматрамо главне симптоме код корисника апликације - и они нису исти као раније", рекао је Спектор.

Промјена је повезана са повећањем броја случајева делта варијанте вируса, која је први пут идентификована у Индији, а сада чини 90 одсто случајева у Британији. Грозница је и даље прилично честа, али губитак чула мириса се више не појављује међу првих 10 симптома, рекао је професор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана