Цимет помаже код проблема с пробавом

Agencije
Цимет помаже код проблема с пробавом

Цимет често користимо само као додатак јелима, но он увелико може допринијети нашем здрављу. Нова истраживања доводе до сазнања да овај мирисни зачин исто тако може помоћи женама с нередовном менструацијом или ако имају проблема с зачећем.

Мала студија спроведена на Универзитету Колумбија у Њујорку, долази до закључка да су жене с полицистичним јајницима, које су узимале овај зачин сваки дан, уравнотежиле менструални циклус у року од шест мјесеци, за разлику од оних које су узимале плацебо. Неке од њих су и остале трудне у овом периоду!

“Научници већ дуже вријеме покушавају да открију хомеопатски или природни лијек за синдром полицистичних јајника”, изјавио је аутор истраживања др Даниел Корт и додао: “Овим истраживањем смо открили да један, наизглед обичан зачин, може бити спас за жене које пате од синдрома полицистичних јајника.”

Процјењује се да у свијету пет до десет посто жена има синдром полицистичних јајника. У Америци се процјењује да их је пет милиона. Симптоми овог синдрома су нередовна менструација, неплодност, акне и раст длака по лицу.

Научници сматрају да цимет, осим на полицистичне јајнике, може утицати на организам тако што ће побољшати способност тијела за процесуирање глукозе и инсулина.

У Кини, Јапану и земљама Далеког Истока, женама које не могу да остану трудне послужује се цимет у праху, у пола чајне кашике меда, те се ставља на жвакаћу гуму, како би прах по мало током дана улазило у организам. Уколико вам се не свиђа овај начин, једноставно овом смјесом пар пута на дан намажите десни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана