Ако желите раван стомак, придржавајте се једног једноставног правила

ГС
Foto: Илустрација

Уколико вам је циљ бити у форми, односно имати раван стомак, једна прехрамбена навика би нарочито могла бити корисна.

Нутриционисткиња Меган Стопс је за магазин Eat This, Not That навела да је најбоља прехрамбена навика за раван стомак конзумирање пет или шест мањих оброка током дана умјесто три велика оброка.

– Ово ће вам помоћи у одржавању оптималног рада метаболизма и нећете се преједати. Другим ријечима, ова навика је једноставан начин да боље контролишете унос калорија, а да се истовремено осјећате задовољно – рекла је.

Наравно, оваква прехрана ће вјероватно бити тешка промјена за људе који су навикли да једу три обимна оброка дневно. Стопс препоручује да постепено навикавате организам на нешто другачије тако што ћете најприје наставити јести три оброка, али у мањим количинама. Такође бисте требали почети припремати и двије мање ужине између оброка.

Важно је да конзумирате храну богату протеинима и влакнима. Истраживање које је 2018. године спроведено у Великој Британији показало је да је ово итекако користан план мршављења јер ћете овако смањити глад и трошити енергију, преноси Кликс.

Осим тога, мањи оброци ће смањити надутост, а доказано је и да могу побољшати здравље срца, тј. смањити ризик од кардиоваскуларних болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана