Иза "Гласовог" Избора десет најбољих спортиста стало 35 компанија и институција: Најљепша слика Српске и њеног спорта

Душан Репија
Иза "Гласовог" Избора десет најбољих спортиста стало 35 компанија и институција: Најљепша слика Српске и њеног спорта

БАЊАЛУКА - Акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске подржало је 35 институција и привредних субјеката, чиме су показали колико је најстарија манифестација оваквог типа у региону позната и призната.

Први човјек Организационог одбора Лука Петровић нагласио је на првој сједници да је почаствован што је на челу ове манифестације и од присутних затражио да се максимално укључе у организацију како би завршна  свечаност која је заказана за 16. децембар у Банском двору у свијет послала најљепшу могућу слику Српске и њеног спорта.

- Осим предузећа Електропривреда на чијем сам челу, драго ми је што су уз ову акцију још 34 институције и привредна субјекта. Надам се да ћемо помоћи "Гласу" као јединој ћириличној новини у Српској, те спортистима Републике Српске - рекао је Петровић.

Конститутивном сједницом Организационог одбора практично су почеле припреме за 65. Избор десет најбољих спортиста, па ће у наредних десетак дана бити познато име предсједника и чланова стручног жирија. Када се конституише ово тијело, из спортске редакције "Гласа" на адресе свих струковних савеза отићи ће позив за номинације најбољих спортиста у 2019. години. Пристигли приједлози биће верификованина првој сједници, а онда ће на наредне двије бити одлучено којих десет спортиста је заслужило долазак на завршну манифестацију и ко ће наслиједити кајакаша Дарка Савића на пиједесталу.

- Ово је на неки начин јубиларни Избор спортисте и настојаћемо да га организујемо на најбољи начин. Велико хвала Електропривреди која је и претходних година подржавала организацију, као и свим осталим, без чије помоћи би нам било много теже да урадимо све како смо замислили. Могу само да позовем све на завршну манифестацију до које имамо још много посла, али сам сигуран да ћемо га и ове године одрадити на најбољи начин - рекао је директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић.

Поред избора десет најбољих, биће додијељено још десет признања. Награда "Најбољи спортиста из Републике Српске" која је усвојена прије двије године, на неки начин је у рангу са признањем за најбољег у избору десет најбољих спортиста. У конкуренцију за ово признање улазе спортисти који су из Српске, а клупску и репрезентативну каријеру граде под заставом Србије. Биће проглашен и најбољи тренер, амбасадори спорта Српске, те додијељене плакете за допринос и развој специјалних и паралелних везе РС и Србије, за дугогодишњи допринос и развој спорта, за резултате у спорту за инвалиде, као и за спортски догађај године. Биће додијељена и повеља за изузетан подухват године, те плакета "Гласа" постхумно. Најбољи новинар добиће награду "Златно перо - Лимун Папић

Стипендије

Као и претходних година "Гласов" партнер у организацији биће Министарство породице, омалдаине и спорта Републике Српске, које ће независно од избора десет најбољих провести процедуру и одредити десет најперспективнијих спортиста Српске старосне доби од 15 до 18 година, те једног спортисту са инвалидитетом.

- Министарство је свих ових година помагало ову лијепу и значајну манифестацију и тако ће бити и сада. Осим тога, потрудићемо се да адекватно финансијски наградимо перспективне спортисте и помогнемо им на њиховом путу да постану што бољи - рекао је виши стручни сарадник у министарству породице, омладине и спорта Оливер Гачић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана