Заједничка комисија без сагласности о закону о непокретној имовини

Срна
Заједничка комисија без сагласности о закону о непокретној имовини

БАЊАЛУКА- Заједничка комисија Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа Српске за усаглашавање закона, прописа и аката није данас постигла сагласност о Закону о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти и закон је прослијеђен Вијећу за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске на одлучивање.

 

 

 

 

 

Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић рекла је да су клубови Вијећа народа разматрали Закон о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти, те да је једна трећина делегата у Клубу Бошњака, који је покренуо маханизам заштите виталног националног интереса, сматрала да нема повреде, док је пет делегата или двије трећине сматрало да је повређен витални интерес бошњачког народа због чега се овај закон нашао на усаглашавању на Заједничкој комисији.

Она је нагласила да лично сматра да нема повреде виталног националног интереса, као што су се изјаснили и остали клубови у Вијећу народа, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Предсједавајући Клуба Бошњака у Вијећу народа Џевад Махумутовић рекао је да овај Клуб остаје први захтјеву за покретање виталног националног интереса, како се већ изјаснио 4. јануара, наведено је у саопштењу.

На почетку ове прве сједнице Заједничке комисије Народне скупштине и Вијећа народа, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, који је предсједавао сједницом у Бањалуци, упознао је чланове Комисије са радом и овлаштењима рада овог заједничког тијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана