Zajednička komisija bez saglasnosti o zakonu o nepokretnoj imovini

Srna
Zajednička komisija bez saglasnosti o zakonu o nepokretnoj imovini

BANjALUKA- Zajednička komisija Narodne skupštine Republike Srpske i Vijeća naroda Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i akata nije danas postigla saglasnost o Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti i zakon je proslijeđen Vijeću za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske na odlučivanje.

 

 

 

 

 

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da su klubovi Vijeća naroda razmatrali Zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, te da je jedna trećina delegata u Klubu Bošnjaka, koji je pokrenuo mahanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, smatrala da nema povrede, dok je pet delegata ili dvije trećine smatralo da je povređen vitalni interes bošnjačkog naroda zbog čega se ovaj zakon našao na usaglašavanju na Zajedničkoj komisiji.

Ona je naglasila da lično smatra da nema povrede vitalnog nacionalnog interesa, kao što su se izjasnili i ostali klubovi u Vijeću naroda, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjedavajući Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Dževad Mahumutović rekao je da ovaj Klub ostaje prvi zahtjevu za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa, kako se već izjasnio 4. januara, navedeno je u saopštenju.

Na početku ove prve sjednice Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda, predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, koji je predsjedavao sjednicom u Banjaluci, upoznao je članove Komisije sa radom i ovlaštenjima rada ovog zajedničkog tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana