Ускоро видљиви резултати рада експертског тима

Срна
Ускоро видљиви резултати рада експертског тима

НОВИ ГРАД - Експертски тим БиХ за Трговску гору почиње активније радити и ускоро ће бити видљиви резултати активности које се тичу теренских испитивања, рекао је предсједавајући овог тима Емир Диздаревић.

Диздаревић је рекао да је данас у Новом Граду на састанку Координационог тијела за Трговску гору договорено да институције које су задужене за послове који су уско везани за потребне истражне радње крену са својим активностима.

Према његовим ријечима, резултати теренских истраживања биће послије упоређени са истраживањима у Хрватској.

"Средства су обезбијеђена. Договорени су састанци гдје ће бити институције задужене за испитивање тла, одређивање нултог стања радиоактивности, хидрогеолошке радове. План је да што прије кренемо како не би заостајали јер је Хрватска већ доста урадила", рекао је Диздаревић.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача изразио је задовољство што је састанак Координационог тијела одржан у Новом Граду, локалној заједници која је највише погођена плановима Хрватске да на локацији Трговске горе гради одлагалиште радиоактивног отпада.

"Јако је важно да не заостајемо за Хрватском, да имамо резултате наших истраживања и да са јасном аргументацијом кренемо у заштиту интереса БиХ", рекао је Дрљача.

У Новом Граду данас је одржан састанак Координационог тијела за Трговску гору којем присуствали и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, предсједавајући Правног и Експертског тима БиХ за Трговску гору Жељко Богут и Емир Диздаревић, представници надлежног министарства Федерације БиХ и начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана