Uskoro vidljivi rezultati rada ekspertskog tima

Srna
Uskoro vidljivi rezultati rada ekspertskog tima

NOVI GRAD - Ekspertski tim BiH za Trgovsku goru počinje aktivnije raditi i uskoro će biti vidljivi rezultati aktivnosti koje se tiču terenskih ispitivanja, rekao je predsjedavajući ovog tima Emir Dizdarević.

Dizdarević je rekao da je danas u Novom Gradu na sastanku Koordinacionog tijela za Trgovsku goru dogovoreno da institucije koje su zadužene za poslove koji su usko vezani za potrebne istražne radnje krenu sa svojim aktivnostima.

Prema njegovim riječima, rezultati terenskih istraživanja biće poslije upoređeni sa istraživanjima u Hrvatskoj.

"Sredstva su obezbijeđena. Dogovoreni su sastanci gdje će biti institucije zadužene za ispitivanje tla, određivanje nultog stanja radioaktivnosti, hidrogeološke radove. Plan je da što prije krenemo kako ne bi zaostajali jer je Hrvatska već dosta uradila", rekao je Dizdarević.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izrazio je zadovoljstvo što je sastanak Koordinacionog tijela održan u Novom Gradu, lokalnoj zajednici koja je najviše pogođena planovima Hrvatske da na lokaciji Trgovske gore gradi odlagalište radioaktivnog otpada.

"Jako je važno da ne zaostajemo za Hrvatskom, da imamo rezultate naših istraživanja i da sa jasnom argumentacijom krenemo u zaštitu interesa BiH", rekao je Drljača.

U Novom Gradu danas je održan sastanak Koordinacionog tijela za Trgovsku goru kojem prisustvali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, predsjedavajući Pravnog i Ekspertskog tima BiH za Trgovsku goru Željko Bogut i Emir Dizdarević, predstavnici nadležnog ministarstva Federacije BiH i načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana