Удружење "Источна алтернатива" поднијело кривичну пријаву против Инцка

Срна
Удружење "Источна алтернатива" поднијело кривичну пријаву против Инцка

СРЕБРЕНИЦА- Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић поднио је данас Основном суду у Сребреници кривичну пријаву против високог представника међународне заједнице у БиХ Валентина Инцка због његове најаве наметања закона о забрани негирања геноцида, чиме, како је наведено, крши Устав и законе БиХ.

Павловић је рекао да најављеним наметањем тог закона Инцко "чини један од највећих злочина - злочин против мира".

У пријави за покретање кривичне тужбе против Инцка тражи се да надлежни органи спроведу истрагу и утврде ко стоји иза наметања тог закона и да одговара по међународним законима за изазивање сукоба.

"Источна алтернатива" тражи и преиспитивање Инцковог односа и прећутног одобравања дјеловању терористичких исламистичких организација у БиХ које сију смрт у Европи и свијету.

У пријави се од правосуђа тражи да саслуша Инцка у вези са прикривањем доказа о злочинима које су муџахедини починили над српским народом од 1992. до 1995.године.

"Источна алтернатива" захтијева да правосуђе што хитније спроведе истрагу због сталног притиска ОХР-а на Републику Српску и да Инцко са сарадницима буде проглашен непожељном особом у Српској и БиХ, а да се средства за рад ОХР-а усмјере за борбу против "ковида-19".

Високи представник у БиХ Валентин Инцко недавно је најавио да је спреман да неметне закон о забрани негирања геноцида уколико не буде усвојен до 11. јула наредне године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана