Срђан Рајчевић, шеф Главног изборног штаба СНСД-а: Већ постављамо стандарде и за 2022. годину

Дарко Момић
Срђан Рајчевић, шеф Главног изборног штаба СНСД-а: Већ постављамо стандарде и за 2022. годину

Кампања СНСД-а ће бити другачија, али препознатљива. Поставићемо нове стандарде политичке комуникације, не само за 2020. него и за 2022. годину, поручује шеф Главног изборног штаба СНСД-а Срђан Рајчевић.

Он каже и да ће, узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију и немогућност процјене какав ће бити њен утицај током јесени, кампања једним дијелом сигурно бити усмјерена према виртуелном простору.

- Друштвене мреже и други видови пружања дигиталног садржаја су млађем дијелу гласачког тијела одавно подразумијевани начин комуникације и свакако да ће наша дигитална кампања бити усмјерена како према њима, тако и према онима који због утицаја пандемије све више користе технолошке алатке. Ми смо и до сада користили технологију као вид преноса политичких порука, па нема разлога да тако не наставимо и у кампањи - каже Рајчевић.

ГЛАС: А традиционална кампања?

РАЈЧЕВИЋ: Наравно да ћемо, колико нам то мјере здравствене заштите буду допуштале, користити и опробане технике мобилизације наших бројних чланова, активиста и симпатизера. Сигурно је да ћемо ићи на нешто мањи формат, непосреднију комуникацију, не само са онима који су наши политички истомишљеници, него и према онима који то у овом тренутку нису.

ГЛАС: Какве новости ћете увести као шеф Главног изборног штаба?

РАЈЧЕВИЋ: У првом плану наше кампање биће човјек. Слушамо потребе наших грађана, тако да ћемо кроз нови програм локалног развоја понудити више радних мјеста у привреди, нову економску перспективу, посебно за младе људе. СНСД је странка која зна најбоље да артикулише захтјеве грађана. Слушамо, мијењамо се и мијењамо Српску набоље. Кроз реформе, у овом циклусу на локалном, а онда и на републичком нивоу, увешћемо грађане Српске у друштво развијених европских нација 21. вијека. Имамо довољно храбрости, искуства, знања и нови кадровски потенцијал који сигурно може да одговори на овакав изазов.

ГЛАС: По чему ћете се разликовати од ваших политичких опонената?

РАЈЧЕВИЋ: Грађани у Српској знају да је избор прилично једноставан. На нашој страни је искуство и резултати у вођењу локалних заједница, од којих су неке у протеклим годинама кроз активну сарадњу са републичким нивоом доживјеле инфраструктурни и економски препород, док је на страни наших опонената ризик који Српска и њене општине и градови себи не смију да дозволе. Већ сада у појединим срединама видимо колико је понуда супротне стране неозбиљна. Ми у кампању улазимо са јасним програмом, широком коалицијом и тимом који чине наши кандидати за градоначелнике и начелнике, као и људи који ће учествовати у раду локалних парламената. Сви имају један задатак - учинити своју локалну заједницу бољим мјестом за живот обичног човјека.

Бржи од ЦИК-а

ГЛАС: На посљедњим општим изборима СНСД је прије ЦИК-а објављивао резултате који су били јако вјеродостојни. Како?

РАЈЧЕВИЋ: СНСД има разгранату мрежу добро обучених посматрача на сваком од око 2.200 бирачких мјеста. По пребројавању гласова на једном бирачком мјесту, резултати долазе до координатора за одређену средину, који те информације сумира и доставља изборном штабу. По истом принципу дјелују и остали политички субјекти који излазе на изборе, с тим што СНСД има најбројнији и најажурнији тим.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана