Srđan Rajčević, šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a: Već postavljamo standarde i za 2022. godinu

Darko Momić
Srđan Rajčević, šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a: Već postavljamo standarde i za 2022. godinu

Kampanja SNSD-a će biti drugačija, ali prepoznatljiva. Postavićemo nove standarde političke komunikacije, ne samo za 2020. nego i za 2022. godinu, poručuje šef Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević.

On kaže i da će, uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju i nemogućnost procjene kakav će biti njen uticaj tokom jeseni, kampanja jednim dijelom sigurno biti usmjerena prema virtuelnom prostoru.

- Društvene mreže i drugi vidovi pružanja digitalnog sadržaja su mlađem dijelu glasačkog tijela odavno podrazumijevani način komunikacije i svakako da će naša digitalna kampanja biti usmjerena kako prema njima, tako i prema onima koji zbog uticaja pandemije sve više koriste tehnološke alatke. Mi smo i do sada koristili tehnologiju kao vid prenosa političkih poruka, pa nema razloga da tako ne nastavimo i u kampanji - kaže Rajčević.

GLAS: A tradicionalna kampanja?

RAJČEVIĆ: Naravno da ćemo, koliko nam to mjere zdravstvene zaštite budu dopuštale, koristiti i oprobane tehnike mobilizacije naših brojnih članova, aktivista i simpatizera. Sigurno je da ćemo ići na nešto manji format, neposredniju komunikaciju, ne samo sa onima koji su naši politički istomišljenici, nego i prema onima koji to u ovom trenutku nisu.

GLAS: Kakve novosti ćete uvesti kao šef Glavnog izbornog štaba?

RAJČEVIĆ: U prvom planu naše kampanje biće čovjek. Slušamo potrebe naših građana, tako da ćemo kroz novi program lokalnog razvoja ponuditi više radnih mjesta u privredi, novu ekonomsku perspektivu, posebno za mlade ljude. SNSD je stranka koja zna najbolje da artikuliše zahtjeve građana. Slušamo, mijenjamo se i mijenjamo Srpsku nabolje. Kroz reforme, u ovom ciklusu na lokalnom, a onda i na republičkom nivou, uvešćemo građane Srpske u društvo razvijenih evropskih nacija 21. vijeka. Imamo dovoljno hrabrosti, iskustva, znanja i novi kadrovski potencijal koji sigurno može da odgovori na ovakav izazov.

GLAS: Po čemu ćete se razlikovati od vaših političkih oponenata?

RAJČEVIĆ: Građani u Srpskoj znaju da je izbor prilično jednostavan. Na našoj strani je iskustvo i rezultati u vođenju lokalnih zajednica, od kojih su neke u proteklim godinama kroz aktivnu saradnju sa republičkim nivoom doživjele infrastrukturni i ekonomski preporod, dok je na strani naših oponenata rizik koji Srpska i njene opštine i gradovi sebi ne smiju da dozvole. Već sada u pojedinim sredinama vidimo koliko je ponuda suprotne strane neozbiljna. Mi u kampanju ulazimo sa jasnim programom, širokom koalicijom i timom koji čine naši kandidati za gradonačelnike i načelnike, kao i ljudi koji će učestvovati u radu lokalnih parlamenata. Svi imaju jedan zadatak - učiniti svoju lokalnu zajednicu boljim mjestom za život običnog čovjeka.

Brži od CIK-a

GLAS: Na posljednjim opštim izborima SNSD je prije CIK-a objavljivao rezultate koji su bili jako vjerodostojni. Kako?

RAJČEVIĆ: SNSD ima razgranatu mrežu dobro obučenih posmatrača na svakom od oko 2.200 biračkih mjesta. Po prebrojavanju glasova na jednom biračkom mjestu, rezultati dolaze do koordinatora za određenu sredinu, koji te informacije sumira i dostavlja izbornom štabu. Po istom principu djeluju i ostali politički subjekti koji izlaze na izbore, s tim što SNSD ima najbrojniji i najažurniji tim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana