Шешић: Због Трговске горе покренути питање Пељешког моста

Srna
Шешић: Због Трговске горе покренути питање Пељешког моста

БАЊАЛУКА - Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић предложио је да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, због хрватског неодустајања од складиштења нуклеарног отпада на Трговској гори, према принципу реципроцитета поново на дневни ред стави питање Пељешког моста.

"Ако Хрватска озбиљно не схвата наш став да се заустави градња овог складишта, треба да се повуче витални национални интерес који смо потегли када је ријеч о Пељешком мосту. Сигуран сам да ће за заустављање градње тог моста бити остали чланови Предсједништва БиХ и да се то рјешава арбитражом како је и требало док није покренут витални национални интерес", рекао је Шешић на конференцији за новинаре у Народној скупштини.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић навео је да је ова странка била против усвајања новог Пословника о раду Народне скупштине јер није прихваћена ниједна њихова примједба када је ријеч о том документу.

Он је рекао да ће посланици опозиције све мање бити у сали парламента, а све више на улици "ако се поједини потпредсједници Народне скупштине према њима буду и даље понашали тако како се понашају".

Станић сматра да треба преиспитати све уговоре о концесијама када је ријеч о градњи мини хидроелектрана у Републици Српској, од којих, како каже, корист имају само њихови власници.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана