Šešić: Zbog Trgovske gore pokrenuti pitanje Pelješkog mosta

Srna
Šešić: Zbog Trgovske gore pokrenuti pitanje Pelješkog mosta

BANjALUKA - Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić predložio je da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zbog hrvatskog neodustajanja od skladištenja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, prema principu reciprociteta ponovo na dnevni red stavi pitanje Pelješkog mosta.

"Ako Hrvatska ozbiljno ne shvata naš stav da se zaustavi gradnja ovog skladišta, treba da se povuče vitalni nacionalni interes koji smo potegli kada je riječ o Pelješkom mostu. Siguran sam da će za zaustavljanje gradnje tog mosta biti ostali članovi Predsjedništva BiH i da se to rješava arbitražom kako je i trebalo dok nije pokrenut vitalni nacionalni interes", rekao je Šešić na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić naveo je da je ova stranka bila protiv usvajanja novog Poslovnika o radu Narodne skupštine jer nije prihvaćena nijedna njihova primjedba kada je riječ o tom dokumentu.

On je rekao da će poslanici opozicije sve manje biti u sali parlamenta, a sve više na ulici "ako se pojedini potpredsjednici Narodne skupštine prema njima budu i dalje ponašali tako kako se ponašaju".

Stanić smatra da treba preispitati sve ugovore o koncesijama kada je riječ o gradnji mini hidroelektrana u Republici Srpskoj, od kojih, kako kaže, korist imaju samo njihovi vlasnici.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana