Шаровић: Нема ништа добро

Срна
Шаровић: Нема ништа добро

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Бивши предсједник Републике Српске Мирко Шаровић оцијенио је да нема ништа добро што би могао споменути поводом 27 година од Дејтонског мировног споразума.

"Годишњицу Дејтонског мировног споразума дочекујемо у никад горој политичкој и економској ситуацији у земљи. Напредак је скоро заборављена ријеч, а безперспективност и политике деведесетих основна су одлика општег стања које се из године у годину појачава. Не видим ништа добро што би споменуо за ову годишњицу, осим испразних фраза о непостојећој будућности коју нам просипају носиоци власти у земљи, спремајући се за још један пропали мандат", изјавио је Шаровић Срни.

У америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону 21. новембра 1995. године парафиран је Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Овим споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ, који су потписници свих анекса.

Дејтонски споразум, након тронедјељних преговора, парафирали су тадашњи предсједници Србије Слободан Милошевић, такозване Републике БиХ Алија Изетбеговић и Хрватске Фрањо Туђман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана