Šarović: Nema ništa dobro

Srna
Šarović: Nema ništa dobro

ISTOČNO SARAJEVO - Bivši predsjednik Republike Srpske Mirko Šarović ocijenio je da nema ništa dobro što bi mogao spomenuti povodom 27 godina od Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Godišnjicu Dejtonskog mirovnog sporazuma dočekujemo u nikad goroj političkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji. Napredak je skoro zaboravljena riječ, a bezperspektivnost i politike devedesetih osnovna su odlika opšteg stanja koje se iz godine u godinu pojačava. Ne vidim ništa dobro što bi spomenuo za ovu godišnjicu, osim ispraznih fraza o nepostojećoj budućnosti koju nam prosipaju nosioci vlasti u zemlji, spremajući se za još jedan propali mandat", izjavio je Šarović Srni.

U američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu 21. novembra 1995. godine parafiran je Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

Dejtonski sporazum, nakon tronedjeljnih pregovora, parafirali su tadašnji predsjednici Srbije Slobodan Milošević, takozvane Republike BiH Alija Izetbegović i Hrvatske Franjo Tuđman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana