Шаровић, Бореновић: Нису се ангажовали током борбе са вирусом корона, дали новчана средстава

Срна
Шаровић, Бореновић: Нису се ангажовали током борбе са вирусом корона, дали новчана средстава

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изјавио је да се током пандемије изазване вирусом корона није много политички ангажовао, али да је дао лични допринос борби против епидемије.

"Придржавао сам се правила која су важила у вријеме пандемије. Дао сам свој допринос тако што сам један лични доходак уплатио болници 'Србија' у Источном Сарајеву", рекао је Шаровић упитан гдје је опозиција била током најјачег таласа епидемије вируса корона и да ли је дала допринос републичким институцијама у тој борби, док сада, када епидемија јењава, вирус корона користе у предизборну кампању.

Он је додао да није хтио да средства уплаћује у, како каже, "било какве заједничке фондове", већ да то буде за болницу у мјесту гдје живи.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је ова странка прикупљала новац за Клинику за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске, у чему је он учествовао са 1.000 КМ од априлских примања.

"Од мајске плате сам издвојио 1.000 КМ за одређене пројекте у источном дијелу Републике Српске, са неколико стотина КМ сам помагао пољопривреднике на Мањачи, улагао сам у јавну кухињу коју припрема организација 'Мозаик пријатељства' у Бањалуци", навео је Бореновић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана