Šarović, Borenović: Nisu se angažovali tokom borbe sa virusom korona, dali novčana sredstava

Srna
Šarović, Borenović: Nisu se angažovali tokom borbe sa virusom korona, dali novčana sredstava

BANjALUKA - Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je da se tokom pandemije izazvane virusom korona nije mnogo politički angažovao, ali da je dao lični doprinos borbi protiv epidemije.

"Pridržavao sam se pravila koja su važila u vrijeme pandemije. Dao sam svoj doprinos tako što sam jedan lični dohodak uplatio bolnici 'Srbija' u Istočnom Sarajevu", rekao je Šarović upitan gdje je opozicija bila tokom najjačeg talasa epidemije virusa korona i da li je dala doprinos republičkim institucijama u toj borbi, dok sada, kada epidemija jenjava, virus korona koriste u predizbornu kampanju.

On je dodao da nije htio da sredstva uplaćuje u, kako kaže, "bilo kakve zajedničke fondove", već da to bude za bolnicu u mjestu gdje živi.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je da je ova stranka prikupljala novac za Kliniku za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u čemu je on učestvovao sa 1.000 KM od aprilskih primanja.

"Od majske plate sam izdvojio 1.000 KM za određene projekte u istočnom dijelu Republike Srpske, sa nekoliko stotina KM sam pomagao poljoprivrednike na Manjači, ulagao sam u javnu kuhinju koju priprema organizacija 'Mozaik prijateljstva' u Banjaluci", naveo je Borenović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana