Редовна сједница парламента Српске 21. јула

Срна
Редовна сједница парламента Српске 21. јула

БАЊАЛУКА - Народна скупштине Републике Српске одржаће редовну сједницу 21. јула, одлучио је данас скупштински Колегијум.

Предсједник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је новинарима да предложени дневни ред сједнице садржи 18 тачака, али да ће коначан приједлог дневног реда бити донесен на сједници скупштинског Колегијума 21. јула, који ће бити одржан непосредо пред почетак сједнице парламента.

Након сједнице скупштинског Колегијума, он је рекао да је на Колегијуму било приједлога неких посланичких клубова да се због епидемилошке ситуације изазване вирусом корона са дневног реда скину тачке које се односе на неке извјештаје агенција и да се ти извјештаји разматрају када буду створени услови на некој од наредних сједница, а да се на сједници разматрају приједлози закона и нацрти.

Он је рекао да су потпуне дезинформације у медијима од прије неколико дана да је неко од народних посланика позитиван на вирус корона, истичући да је само потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Милан Петковић изашао из изолације.

"Пратићемо даље ситуацију у вези са вирусом корона и поштовати препоруке Института за јавно здравство Српске и спроводити одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације", истакао је Чубриловић.

Уколико се погорша стање у вези са вирусом корона и не буде услова за одржавање сједнице парламента Српске, он је рекао да се неће улазити ни у какве ризике јер је здравље људи најважније.

"Надамо се да нећемо доћи у ситуацију да одгађамо почетак ове сједнице и да ћемо сједницу успјешно завршити у тој недјељи", рекао је Чубриловић и додао да ће сједница бити одржана у просторијама Народне скупштине Републике Српске, а да одржавање он-лајн сједница скупштине Републике Српске није опција.

Почетак једанаесте редовне сједнице Народне скупштине предвиђен је за 10.00 часова.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана