Раковић: Извјештај руши фаму о геноциду

Срна
Раковић: Извјештај руши фаму о геноциду

БЕОГРАД - Историчар Александар Раковић оцијенио је да је закључак Независне међународне комисије да у Сребреници није било геноцида веома значајан зато што обесмишљава фабриковане аргументе западне јавности о сребреничким догађајима.

Раковић је истакао да вјерује да ће јавност у наредним годинама присуствовати новим чињеницама и гласовима против аргумената које је Запад из својих империјалних побуда наводио против Републике Српске, Србије и српског народа у цјелини.

“Кад је реч о истини о догађајима у Сребреници нешто је урађено током ове године и виде се резултати. Али, ми ћемо чекати још неко време да слика о Сребреници и тим догађајима буде знатно другачија, јер је то на Западу једна мантра која се тамо не може довести у питање”, рекао је Раковић Срни.

Према његовим ријечима, извјештај комисије за Сребреницу сада треба превести на свјетске језике и послати на најважније међународне адресе.

“Осим енглеског, извештај треба превести и на немачки, француски, шпански, италијански и друге језике. Када је реч о округлим столовима, посвећеним разбијању мита о геноциду у Сребреници и стручно-научним радовима о тој теми, и то треба пласирати на енглеском што је више могуће”, рекао је Раковић.

Он сматра да је индикативно то што западне структуре имају намјеру да наметну забрану негирања геноцида.

“То говори да они нешто крију и да желе да осујете научно-стручне расправе и аргументе како би онемогућили да се о томе прича, што је незапамћено”, истакао је Раковић.

Он је нагласио да је увјерен да и на Западу знају да је њихова прича о наводном геноциду у Сребреници веома ровита и да је то политичка прича намијењена за то да они покрију њихове злочине против некадашње Савезне Републике Југославије /СРЈ/, али и социјалистичке Југославије и српског народа.

“Та прича њима је потребна да стављањем стигме на Србе оправдају агресију на СРЈ и разбијање бивше Југославије, али и да покрију злочине против српског народа”, закључио је Раковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана