Путници из Србије заглављени на аеродромима у Риму и Франкфурту

Срна
Путници из Србије заглављени на аеродромима у Риму и Франкфурту

РИМ - На аеродромима у Риму и Франкфурту од синоћ су заглављени путници из Србије, пошто су им отказани летови.

Група љекара из Србије од 60 гинеколога и више од 20 ортопеда, која се враћала са конгреса у Лисабону и пресједала у Франкфурту, провела је ноћ на аеродрому.

Гинеколог Драган Стајић изјавио је за РТС да је компанија “Луфтханза” у старту каснила скоро четири сата и да други авион, који је требало да их превезе у Београд, није хтио да их чека.

“Додатни проблем је што нам нису дали другу опцију, било какав смештај. Целу ноћ смо провели на аеродрому. Рекли су да немају смештај, нема ко да изда пртљаг, а данас би требало да чекамо више од пет сати да преузмемо пртљаг”, објашњава Стајић.

Он додаје да је сљедећи лет за Београд који им је понуђен сутра око подне и да им је речено да је проблем у томе што велики дио особља штрајкује.

Стајић каже да “Луфтханза” отказује летове за Берлин, Беч, Амстердам, Хановер, Дрезден.

НЈемачка авиокомпанија “Луфтханза” саопштила је да је због недостатка особља отказала више од 2.000 летова са аеродрома у Минхену и Франкфурту, док се очекује да ће слично поступити и огранак ове компаније “Евровингс”.

Из “Луфтханзе” је саопштено да не очекују нормализацију рада до наредне године.

“На жалост, тешко да ћемо успјети да остваримо краткорочно побољшање ситуације током љера. Очекујемо да ће се ситуација нормализовати до наредне године”, рекао је један од чланова Управног одбра “Луфтханзе” Детлеф Кајзер.

Око 200 путника из Србије од синоћ је на аеродрому “Чампино” у Риму, пошто им је отказан лет.

Добили су понуду од авио-превозника за једно ноћење у хотелу, али не и промјену карте за нови полазак за Београд.

Нови талас инфекција вирусом корона захватио је аустријску националну авио-компанију, која је јуче морала да откаже 52 од 360 планираних летова.

Приметно је растуће ширење инфекције код летачког особља, а посебно су ових дана учестало на боловању стјуардесе”, саопштено је из АУА.

И данас су отказани бројни летови, између осталих и послијеподневни за Београд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана