Putnici iz Srbije zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu

Srna
Putnici iz Srbije zaglavljeni na aerodromima u Rimu i Frankfurtu

RIM - Na aerodromima u Rimu i Frankfurtu od sinoć su zaglavljeni putnici iz Srbije, pošto su im otkazani letovi.

Grupa ljekara iz Srbije od 60 ginekologa i više od 20 ortopeda, koja se vraćala sa kongresa u Lisabonu i presjedala u Frankfurtu, provela je noć na aerodromu.

Ginekolog Dragan Stajić izjavio je za RTS da je kompanija “Lufthanza” u startu kasnila skoro četiri sata i da drugi avion, koji je trebalo da ih preveze u Beograd, nije htio da ih čeka.

“Dodatni problem je što nam nisu dali drugu opciju, bilo kakav smeštaj. Celu noć smo proveli na aerodromu. Rekli su da nemaju smeštaj, nema ko da izda prtljag, a danas bi trebalo da čekamo više od pet sati da preuzmemo prtljag”, objašnjava Stajić.

On dodaje da je sljedeći let za Beograd koji im je ponuđen sutra oko podne i da im je rečeno da je problem u tome što veliki dio osoblja štrajkuje.

Stajić kaže da “Lufthanza” otkazuje letove za Berlin, Beč, Amsterdam, Hanover, Drezden.

NJemačka aviokompanija “Lufthanza” saopštila je da je zbog nedostatka osoblja otkazala više od 2.000 letova sa aerodroma u Minhenu i Frankfurtu, dok se očekuje da će slično postupiti i ogranak ove kompanije “Evrovings”.

Iz “Lufthanze” je saopšteno da ne očekuju normalizaciju rada do naredne godine.

“Na žalost, teško da ćemo uspjeti da ostvarimo kratkoročno poboljšanje situacije tokom ljera. Očekujemo da će se situacija normalizovati do naredne godine”, rekao je jedan od članova Upravnog odbra “Lufthanze” Detlef Kajzer.

Oko 200 putnika iz Srbije od sinoć je na aerodromu “Čampino” u Rimu, pošto im je otkazan let.

Dobili su ponudu od avio-prevoznika za jedno noćenje u hotelu, ali ne i promjenu karte za novi polazak za Beograd.

Novi talas infekcija virusom korona zahvatio je austrijsku nacionalnu avio-kompaniju, koja je juče morala da otkaže 52 od 360 planiranih letova.

Primetno je rastuće širenje infekcije kod letačkog osoblja, a posebno su ovih dana učestalo na bolovanju stjuardese”, saopšteno je iz AUA.

I danas su otkazani brojni letovi, između ostalih i poslijepodnevni za Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana