Претресене просторије у згради Владе Српске које је користио Новитовић

Небојша Томашевић
Новитовић присуствовао претресима
Foto: ГС | Новитовић присуствовао претресима

БАЊАЛУКА - Претреси канцеларија и других простора које је користио осумњичени директор Републичке управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић су при крају, а истражиоци су прије око сат времена ушли у просторије које је користио у згради Владе Српске.

У Републичком тужилаштву су потврдили да су на "мети" претреса биле све просторије које је осумњичени коирстио.

- Након претреса осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати. Више детаља не можемо откривати- рекли су у тужилаштву.

Новитовић је у пратњи полиције присуствовао претресима у згради Владе, а потом у просторијама Републичке управе цивилне заштите у Бањалуци.

Новитовић је ухапшен јуче након саслушања у Републичком јавном тужилаштву а на терет му је стављено да је нелегално запослио  некадашњег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића, партијског колегу из Уједињене Српске.

Након хапшења почели су претреси у потрази за доказима, а осим канцеларија Републичке управе цивилен заштите у Бањалуци, претресене су и канцеларије ове институције у Источном Сарајеву као и Новитовићев стан у Бијељини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана