Pretresene prostorije u zgradi Vlade Srpske koje je koristio Novitović

Nebojša Tomašević
Novitović prisustvovao pretresima
Foto: GS | Novitović prisustvovao pretresima

BANjALUKA - Pretresi kancelarija i drugih prostora koje je koristio osumnjičeni direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović su pri kraju, a istražioci su prije oko sat vremena ušli u prostorije koje je koristio u zgradi Vlade Srpske.

U Republičkom tužilaštvu su potvrdili da su na "meti" pretresa bile sve prostorije koje je osumnjičeni koirstio.

- Nakon pretresa osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati. Više detalja ne možemo otkrivati- rekli su u tužilaštvu.

Novitović je u pratnji policije prisustvovao pretresima u zgradi Vlade, a potom u prostorijama Republičke uprave civilne zaštite u Banjaluci.

Novitović je uhapšen juče nakon saslušanja u Republičkom javnom tužilaštvu a na teret mu je stavljeno da je nelegalno zaposlio  nekadašnjeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića, partijskog kolegu iz Ujedinjene Srpske.

Nakon hapšenja počeli su pretresi u potrazi za dokazima, a osim kancelarija Republičke uprave civilen zaštite u Banjaluci, pretresene su i kancelarije ove institucije u Istočnom Sarajevu kao i Novitovićev stan u Bijeljini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana