Пребројано 90 одсто гласова, већина за опозив начелника Братунца

Срна
Пребројано 90 одсто гласова, већина за опозив начелника Братунца

БРАТУНАЦ - Опозив начелника општине Братунац Срђана Ранкића, према тренутним резултатима референдума, на основу података са редовних бирачких мјеста, подржало је 467 гласача више, изјавила је Срни предсједник Општинске изборне комисије (ОИК) Ивана Милановић.

-Имамо резултате од 6.400 бирача који су гласали на 32 редовна бирачка мјеста. Ти резултати су 3.371 глас за опозив, а 2.904 гласа против опозива и 125 неважећих гласачких листића. Дакле, у овом моменту 467 гласова је више за опозив начелника - рекла је Милановићева.

Она је навела да од 12.00 часова почиње пребројавање гласова са бирачког мјеста за гласање непотврђеним гласачким листићем и мобилног тима.

Милановићева је рекла да је укупно изашло 7.065 бирача, укључујући и 644 гласа на непотврђеном бирачком мјесту и 21 глас путем мобилног тима.

Она је истакла да поново 18. августа слиједи бројање гласова путем поште и тек тада ће имати коначне и потврђене резултате.

Скупштина општине Братунац је 7. јула, гласовима 19 присутних од укупно 25 одборника, донијела одлуку о покретању поступка опозива начелника ове локалне заједнице.

Као разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедњих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана