Prebrojano 90 odsto glasova, većina za opoziv načelnika Bratunca

Srna
Prebrojano 90 odsto glasova, većina za opoziv načelnika Bratunca

BRATUNAC - Opoziv načelnika opštine Bratunac Srđana Rankića, prema trenutnim rezultatima referenduma, na osnovu podataka sa redovnih biračkih mjesta, podržalo je 467 glasača više, izjavila je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Ivana Milanović.

-Imamo rezultate od 6.400 birača koji su glasali na 32 redovna biračka mjesta. Ti rezultati su 3.371 glas za opoziv, a 2.904 glasa protiv opoziva i 125 nevažećih glasačkih listića. Dakle, u ovom momentu 467 glasova je više za opoziv načelnika - rekla je Milanovićeva.

Ona je navela da od 12.00 časova počinje prebrojavanje glasova sa biračkog mjesta za glasanje nepotvrđenim glasačkim listićem i mobilnog tima.

Milanovićeva je rekla da je ukupno izašlo 7.065 birača, uključujući i 644 glasa na nepotvrđenom biračkom mjestu i 21 glas putem mobilnog tima.

Ona je istakla da ponovo 18. avgusta slijedi brojanje glasova putem pošte i tek tada će imati konačne i potvrđene rezultate.

Skupština opštine Bratunac je 7. jula, glasovima 19 prisutnih od ukupno 25 odbornika, donijela odluku o pokretanju postupka opoziva načelnika ove lokalne zajednice.

Kao razlozi za opoziv navedeni su potpuni izostanak saradnje načelnika sa Skupštinom opštine, veliko povećanje dugova i neizmirenih obaveza opštine Bratunac u posljednjih nekoliko mjeseci, nezakonito zapošljavanje, neizvršenje predizbornih obećanja i projekata čija je realizacija bila u toku prije 18 mjeseci kada je Rankić preuzeo dužnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana