Полиција: Осумњичени за покушај убиства Станића на саслушању, ријеч је о неријешеним имовинско - правним односима

ГС
Полиција: Осумњичени за покушај убиства Станића на саслушању, ријеч је о неријешеним имовинско - правним односима

ПРЊАВОР - У Полицијској станици Прњавор у току је криминалистичка обрада Петра Станића (69) из Прњавора због постојања основа сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају, односно пуцао на шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Српске Миладина Станића.

У Полицијској управи Бањалука су, наводећи инцијале, истакли да ће, након завршене криминалистичке обраде, осумњичени бити спроведен у Окружно јавно тужилаштво Бањалука.

У саопштењу се, уз навођење инцијала, подсјећа да је јуче око 17  часова у Полицијској станици Прњавор запримљена пријава да је Петар Станић из пиштоља пуцао у прњаворском мјесту Кремна у правцу Миладина Станића због нерјешених имовинско-правних односа.

Миладин Станић је имао лаку повреду десног кажипрста, за коју тврди да је настала од метка, који је Петар испалио према њему.

Из Полицијске управе Бањалука наводе да је ријеч о нерјешеним имовинско-правним односима између чланова породице Станић, те осуђују изјаву народног посланика Миладина Станића и СДС-а, који овај догађај називају „политичким чином“.

-Увидом у службене евиденције смо утврдили да постоји више од 10 пријава између чланова породице Станић у посљедњих годину дана које се односе на нерјешене имовинско-правне односе, да је то проблем који траје годинама и да полиција редовно итервенише - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да су по свакој пријави полицијски службеници Полицијске станице Прњавор поступили професионално, те о свему обавјештавали надлежне службе, Комуналну полицију, Одјељење за стамбено-комуналне послове општине Прњавор, као и Окружно јавно тужилаштво Бањалука, којем су достављани извјештаји о почињеним кривичним дјелима.

Станић је јуче за Н1 рекао да је у питању политички обрачун.

 - Човјек из СНСД-а који је рекао када су побиједили да може радити шта хоће. Полиција је дала криву информацију. Не вјерујем ни полицији ни систему - рекао је Станић за Н1.

СДС је упутио безрезервну подршку  Миладину Станићу.

- Као странка осуђујемо брутални напад и рањавање наше посланика. Да ли овај напад има и политичку позадину о чему већ сад постоје одређене индиције, одговор треба да дају надлежни органи у најкраћем могућем року - навео је СДС у саопштењу.

Та странка тражи од надлежних институција што хитније процесуирање починиоца оружаног напада на Станића и максималну заштиту народног посланика СДС-а у наредним данима.

ПДП тражи да се „до краја разјасни напад ватреним оружјем на народног посланика Миладина Станића“.

- Уколико овај случај има, па и мале примјесе политичког обрачуна, санкције морају бити ригорозне - наводе из ПДП-а.

ПДП апелује на надлежне органе да раде слободно, без притиска и политичког уплитања, што, како тврде, до сада, понекад и није био случај.

-Ако се у Републици Српској буде толерисано нови покушај физичких и тежих напада на народне посланике, питање је шта би могло бити сљедеће и да ли су могуће још већа посљедице по друштво у цјелини -  наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана