Policija: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Stanića na saslušanju, riječ je o neriješenim imovinsko - pravnim odnosima

GS
Policija: Osumnjičeni za pokušaj ubistva Stanića na saslušanju, riječ je o neriješenim imovinsko - pravnim odnosima

PRNjAVOR - U Policijskoj stanici Prnjavor u toku je kriminalistička obrada Petra Stanića (69) iz Prnjavora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju, odnosno pucao na šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Miladina Stanića.

U Policijskoj upravi Banjaluka su, navodeći incijale, istakli da će, nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

U saopštenju se, uz navođenje incijala, podsjeća da je juče oko 17  časova u Policijskoj stanici Prnjavor zaprimljena prijava da je Petar Stanić iz pištolja pucao u prnjavorskom mjestu Kremna u pravcu Miladina Stanića zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Miladin Stanić je imao laku povredu desnog kažiprsta, za koju tvrdi da je nastala od metka, koji je Petar ispalio prema njemu.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da je riječ o nerješenim imovinsko-pravnim odnosima između članova porodice Stanić, te osuđuju izjavu narodnog poslanika Miladina Stanića i SDS-a, koji ovaj događaj nazivaju „političkim činom“.

-Uvidom u službene evidencije smo utvrdili da postoji više od 10 prijava između članova porodice Stanić u posljednjih godinu dana koje se odnose na nerješene imovinsko-pravne odnose, da je to problem koji traje godinama i da policija redovno iterveniše - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su po svakoj prijavi policijski službenici Policijske stanice Prnjavor postupili profesionalno, te o svemu obavještavali nadležne službe, Komunalnu policiju, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove opštine Prnjavor, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, kojem su dostavljani izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Stanić je juče za N1 rekao da je u pitanju politički obračun.

 - Čovjek iz SNSD-a koji je rekao kada su pobijedili da može raditi šta hoće. Policija je dala krivu informaciju. Ne vjerujem ni policiji ni sistemu - rekao je Stanić za N1.

SDS je uputio bezrezervnu podršku  Miladinu Staniću.

- Kao stranka osuđujemo brutalni napad i ranjavanje naše poslanika. Da li ovaj napad ima i političku pozadinu o čemu već sad postoje određene indicije, odgovor treba da daju nadležni organi u najkraćem mogućem roku - naveo je SDS u saopštenju.

Ta stranka traži od nadležnih institucija što hitnije procesuiranje počinioca oružanog napada na Stanića i maksimalnu zaštitu narodnog poslanika SDS-a u narednim danima.

PDP traži da se „do kraja razjasni napad vatrenim oružjem na narodnog poslanika Miladina Stanića“.

- Ukoliko ovaj slučaj ima, pa i male primjese političkog obračuna, sankcije moraju biti rigorozne - navode iz PDP-a.

PDP apeluje na nadležne organe da rade slobodno, bez pritiska i političkog uplitanja, što, kako tvrde, do sada, ponekad i nije bio slučaj.

-Ako se u Republici Srpskoj bude tolerisano novi pokušaj fizičkih i težih napada na narodne poslanike, pitanje je šta bi moglo biti sljedeće i da li su moguće još veća posljedice po društvo u cjelini -  navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana