Поџић није смијењен, ХДЗ није гласао

Срна
Поџић није смијењен, ХДЗ није гласао

САРАЈЕВО - Представнички дом Парламентране скупштине БиХ није смијенио министра одбране у Савјету министара Сифета Поџића, који је кршећи Закон о одбрани БиХ, једностраном одлуком, одгодио заједничку војну вјежбу Оружаних снага БиХ и Војске Србије на Мањачи.

Одлуку за смјену Поџића, коју је 6. октобра донио предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, подржало је седам посланика, 20 их је било против, док посланици ХДЗ-а БиХ нису гласали.

Они су сједили у сали, али су угасили мониторе и извукли картице које служе за пријаву присуства на сједници.

Посланици Клуба СНСД-а и Српског клуба гласали су за смјену Поџића, док посланици Клуба СДС-а, ПДП-а и ДНС-а нису дошли на сједницу да подрже санкционисање кршења Закона које је министар одбране направио, што је Тегелтија и појаснио образлажући своју одлуку о смјени.

Прије гласања о Поџићевој смјени, посланик ХДЗ-а БиХ Никола Ловриновић тражио је да се предсједавајући Савјета министара изјасни о његовом приједлогу да се одука прошири и на смјену министра безбједности Селме Цикотића и министра иностраних послова Бисере Турковић.

Тегелтија је рекао да ће о томе одлучити уколико приједлог дође у Савјет министара.

"Уколико буду испуњени услови за разрјешење, ја ћу то учинити", рекао је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара је поновио да нема ништа лично против Поџића, те да би исто учинио да је било који други министар у питању.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана